Yealink W80DM Zero-Touch-Provisioning

De DECT-Manager van Yealink W80 kan door middel van Zero-Touch-Provisioning worden aangesloten op TRiNG. Voordelen hiervan zijn:

• Het apparaat hoeft niet ‘fysiek’ aanwezig te zijn.
  • Juiste configuratie wordt automatisch ingeladen bij het opstarten.
  • Op afstand de DECT-manager in aanmeld modus zetten.
  • Op afstand handsets toevoegen aan TRiNG d.m.v. IPUI nummer.
  • Instellingen aanpassen via TRiNG zoals wisselgesprekken en gemiste oproepen.
  • Bedrijfstelefoonboek.

De W80B & de W80DM zijn een en hetzelfde apparaat, maar is in te stellen als zowel en Dect manager als een basisstation.

Modus

Je kan op de W80 zien in welke modus hij staat, door naar de led lampjes voor op het toestel te kijken.

Standaard staat de W80 in basis modus.

Er zijn 3 modi beschikbaar:

-Dectmanager

-Basisstation

-Basisstation en dect manager.

Basis optieRolDECT LEDRole LEDLAN LED
1BasisstationGroenGroenGroen
2DectmanagerGroenOranjeGroen

Om van modus te wisselen druk je 3x de knop voor op de w80 in, totdat 1 van de bovenstaande statussen wordt aangegeven.

Andere mogelijkheid om de modus van de W80 te achterhalen is door in te loggen op de web-interface, als de W80 op basis modus staat is de web interface beperkt.

Staat deze in Dect manager modus dan zal de web interface er uit zien als in onderstaande afbeelding.

Provisioning W80DM

Benodigde gegevens

• MAC-adres van de DECT-Manager.
    Deze kun je vinden op de doos, het apparaat zelf en via de webinterface.
  • IPUI nummer van de handset staat vermeld op de doos of op te vragen via het status menu op de handset.

Yealink W80DM toevoegen

Wanneer de bovenstaande gegevens bekend zijn kan het apparaat worden toegevoegd aan TRiNG. Maak als eerste extensies aan zodat deze later direct gekoppeld kunnen worden.

1. Ga naar Configuratie–>Auto-Provisioning.
  2. Klik op ‘Nieuwe telefoon’.
  3. Vul de volgende gegevens in:
    -Naam: SIP-W80 – [EXTENSIES]
    -Model: Yealink SIP-W80
    -MAC-Address: <Voer het MAC-adres in>
    -Geheim: <Druk op “Genereren”>
    -Lijn 1 t/m 50: <Selecteer de extensies>
    -Telefoonboeken: <Selecteer een telefoonboek>
  4. Druk op “Opslaan”.

Handsets toevoegen

Voeg voor iedere handset het IPUI nummer toe.

1. Ga naar Configuratie–>Auto-Provisioning.
  2. Klik op het toestel W80DM.
  3. Klik op ‘Toestel instellingen’.
  4. Klik aan de rechterkant op de lijn waar de handset aan toegevoegd dient te worden.
  5. Vul het IPUI nummer in.
  6. Druk op ‘Opslaan’.

Handsets aanmelden

Als de IPUI nummers zijn toegevoegd kunnen de handsets (fysiek) aangemeld worden. Deze worden automatisch gekoppeld aan de bijbehorende lijn.

Zodra het basisstation en de handset actief zijn druk dan op de “Reg” knop die zichtbaar is op de handset. De handset zal zich aanmelden en is gereed voor gebruik.