Tijdschema’s

Door middel van tijdschema’s is het mogelijk om bepaalde zaken te automatiseren bij inkomende oproepen. Bijvoorbeeld het instellen van openingstijden of een tijdschema voor het regelen van een doorschakeling.

Tip: Gebruik de kalender voor feestdagen.

Instellen van openingstijden

Tip: Maak als eerste een wachtrij aan en voeg mediabestanden toe.

1. Ga naar Configuratie–>Condities
  2. Klik op Nieuwe conditie
  3. Vul in:
    Naam: Openingstijden
    Type: Weekschema
  4. Selecteer de openingstijden bij elke weekdag (klik op bijvoorbeeld 8:00 en sleep de muis naar beneden terwijl je de linkermuisknop ingedrukt houdt) Klik op het potlood om wijzigingen te maken of klik prullenbakje om de selectie te verwijderen.
  5. Selecteer bij ‘Bestemming bij een match’ bijvoorbeeld een geluidsfragment gevolgd door een wachtrij.
  6. Selecteer bij ‘Bestemming bij geen match’ bijvoorbeeld het gesloten geluidsfragment gevolgd door de oproep verbreken.
  1. Klik op Opslaan
  2. Koppel het tijdschema aan het belplan en sla deze op. In de meeste gevallen aan het telefoonnummer.

Geslotenstand met wachtrij

Op de bovenstaande manier is het bedrijf gesloten als er geen match is en gaan de toestellen niet meer rinkelen buiten de openingstijden. Nu kan het een wens zijn om toch buiten de openingstijden de toestellen even te laten rinkelen zodat een ‘een belangrijk telefoontje’ nog aangenomen kan worden. Zet in de wachtrij bijvoorbeeld de maximale rinkeltijd op 15 seconden (3x overgaan) en voeg deze wachtrij toe aan de ‘Bestemming bij geen match’.

Bij een inkomende oproep buiten de openingstijden gaan de toestellen 15 seconden rinkelen en daarna volgt automatisch de geslotenmelding en voicemailbox.