Telefoonboek aanmaken

Een telefoonboek wordt gebruikt om vanaf de ondersteunde telefoontoestellen (Yealink, Mitel en Siemens), telefoonnummers op te zoeken van bedrijven of contactpersonen. Daarnaast wordt het bedrijfstelefoonboek ook gebruikt voor nummerherkenning als er gebeld wordt. De telefooncentrale vertaald het nummer in een naam en dit verschijnt op het telefoontoestel.

Om een telefoonboek aan te maken:

1. Ga naar Configuratie–>Meer configuratie–>Telefoonboeken–>Telefoonboeken beheren.
  2. Klik op ‘Nieuw Telefoonboek’.
  3. Vul in:
    Naam: Telefoonboek
    Items: Selecteer Naam en selecteer Telefoon.
  4. Druk op ‘Opslaan’.

Klik hier voor informatie voor het beheer van het telefoonboek

Het telefoonboek is aangemaakt en kan nu gekoppeld worden aan het belplan.
Voor inkomende nummerherkenning voeg onderstaande toe aan het telefoonnummer:

Telefoonboek koppelen aan telefoon

Het telefoonboek kan ook gekoppeld worden aan de telefoontoestellen die het telefoonboek ondersteunen.

1. Ga naar Configuratie–>Auto Provisioning–>Telefoontoestellen.
  2. Klik op het desbetreffende telefoontoestel
  3. Selecteer het telefoonboek:
  1. Druk op ‘Opslaan’.
  2. Herstart of Resync het telefoontoestellen voor het inladen van het telefoonboek.