Schakelaar aanmaken

Er kunnen twee soorten schakelaars aangemaakt worden, een eenvoudige en een uitgebreide. Het verschil is het afspelen van de stand wanneer er gebeld wordt naar de schakelaar. Wat is een schakelaar?

Eenvoudige schakelaar aanmaken

1. Ga naar Configuratie–>Meer configuratie–>Speciale Routes en Variabelen.
  2. Klik op nieuwe route aanmaken
  3. Vul de volgende gegevens in:
    Naam: <Naam Schakelaar>
    Nummer: <Een intern nummer om de schakelaar te bedienen.
    Voeg toe aan ‘Bestemming’
    • Toggle de status van de gebelde extensie
    • Speel af Piep
  4. Druk op Opslaan

Het is nu mogelijk om de schakelaar aan of uit te zetten door te bellen naar het opgegeven nummer.

Het is nu mogelijk om de schakelaar aan of uit te zetten door te bellen naar 800.

Uitgebreide schakelaar aanmaken

1. Ga naar Configuratie–>Meer configuratie–>Speciale Routes en Variabelen.
  2. Klik op nieuwe route aanmaken
  3. Vul de volgende gegevens in:
    Naam: <Naam Schakelaar>
    Nummer: <Een intern nummer om de schakelaar te bedienen.
    Voeg toe aan ‘Bestemming’
    • Toggle de status van de gebelde extensie
  4. Druk op Opslaan
  5. Ga naar Configuratie–>Condities
  6. Vul de volgende gegevens in:
    Naam: Schakelaar <nummer> afspelen
    Type: selecteer “Extensie Status”
    Extensie: <Nummer van schakelaar>
    Status: selecteer “In gebruik”
    Bestemming bij een match: “Speel af Geactiveerd”
    Bestemming bij een match: “Speel af Gedeactiveerd”
  1. Ga naar Configuratie–>Meer configuratie–>Speciale Routes en Variabelen.
  2. Klik op de zojuist aangemaakte schakelaar
  3. Voeg toe aan ‘Bestemming’
    • Conditie Schakelaar 800 afspelen

Het is nu mogelijk om de schakelaar aan of uit te zetten door te bellen naar het opgegeven nummer.

Route van schakelaar aanmaken

Door middel van een schakelaar is het mogelijk om een afwijkende inkomende route in het belplan te bepalen. Bijvoorbeeld direct naar een bepaald intern nummer, voicemail of direct doorschakelen naar 06.

1. Ga naar Configuratie–>Condities
  2. Vul de volgende gegevens in:
    Naam: Schakelaar <nummer> afspelen
    Type: selecteer “Extensie Status”
    Extensie: selecteer het nummer van de schakelaar
    Status: selecteer “In gebruik”
    Bestemming bij een match: <Vul hier de bestemming in>
    Bestemming bij een match: <In de meeste gevallen leeg laten>
  3. Druk op ‘Opslaan’
  4. Voeg de Conditie toe aan het telefoonnummer of nest deze binnen een andere conditie (bijvoorbeeld een tijdschema) Hoe maak je een belplan?