Nummers blokkeren

Volg de onderstaande instructie om (anonieme) bellers op basis van telefoonnummers te blokkeren:

Stap 1: Ga naar Configuratie, klik op Condities en druk op de knop “Nieuwe conditie”.

Stap 2: In het venster dat verschijnt, wijzig de Type conditie naar “Op basis van CallerID routeren” en geef de conditie een naam, bijvoorbeeld “Blokkeerlijst”.

Stap 3: Voeg de nummers toe die je wilt blokkeren in de CallerID velden. Voor anonieme bellers voer je “anonymous” in als tekst.

Stap 4: Onderaan het venster, bij Bestemming, voeg je de bestemming “Oproep verbreken” in.

Stap 5: Opslaan:

*Tip: het is ook mogelijk om een geluidsfragment te laten horen bijvoorbeeld: “U heeft nummerherkenning uitgeschakeld, daarom kunnen wij uw oproep niet aannemen, we verzoeken u om terug te bellen met ingeschakelde nummerherkenning.”

Stap 6: Koppel de conditie “Blokkeerlijst” aan het telefoonnummer waarop deze van toepassing moet zijn. Ga naar Configuratie en klik op Telefoonnummers:

Klik op het desbetreffende telefoonnummer:

Scroll een stukje naar beneden en zoek in het veld “Bestemming” naar de “Blokkeer Lijst”. Klik deze aan en versleep deze naar boven zodat deze als eerste wordt gecontrolleerd. Mogelijk staan er al meerdere condities en- of voorwaarden bij bestemming. Deze moeten allemaal blijven staan.
bovenaan in de lijst komt te staan

Stap 7: Klik onderaan op opslaan:

Nieuw nummer toevoegen

Om een nieuw nummer toe te voegen aan de blokkeerlijst:

1. Ga naar Configuratie, klik op Condities en open de Blokkeerlijst door erop te klikken.
  2. Voeg het nieuwe nummer toe in een leeg CallerID veld.
  3. Klik onderaan de pagina op “Opslaan”.