Meeluister groepen

Het is mogelijk om meeluister groepen aan te maken zodat alleen extensies die lid zijn van deze groepen ‘het recht’ hebben om mee te luisteren in deze groep.

Vervolgens zit je in de meeluistergroep en kun je meeluisteren met alle medewerkers die ook in deze groep zitten.
Als eerste wordt er een willekeurig gesprek afgespeeld welke gaande is.

Bel naar de aangemaakte functiecode, je krijgt dan een willekeurig gesprek binnen de groep te horen en:
druk op # om het volume aan te passen
druk op * om naar de volgende in de groep te gaan.
om direct mee te luisteren met bijvoorbeeld toestel 200, toets je 200#

Meeluister groepen aanmaken

Stap 1 Extensies aanpassen.

Inventariseer als eerste welke extensies mee mogen luisteren met elkaar. Bepaal vervolgens een naam voor deze groep, in dit voorbeeld nemen we ‘sales’.
Ga naar Configuratie–>Extensies en klik de desbetreffende extensies aan.
Vul bij ‘Meeluister groepen’ de naam van de groep in. Doe dit voor alle extensies.

Stap 2 Aangepaste bestemming aanmaken

Ga naar Configuratie–>Aangepaste bestemmingen. Klik op Nieuwe aangepaste bestemming.
Kies het type ‘Meeluister groepen’ en geef een naam in.
Vul bij Meeluisteren in groepen: sales
Klik op opslaan.

Stap 3 Functiecode aanmaken

Om mee te kunnen luisteren met een groep moet er als eerste een functiecode aangemaakt worden. Ga naar Configuratie–>Functiecodes. Klik op ‘Nieuwe functiecode’. Vul een code in, bijvoorbeeld *50.
Vul een (logische) beschrijving in.
Selecteer de bestemming ‘Meeluister groepen sales’.
Klik op opslaan.