Mailen met TRiNG vanaf eigen domein

Standaard wordt alle mail vanuit het TRiNG platform gemaild namens noreply@tring.nu. Om te kunnen mailen met uw eigen domein, voor bijvoorbeeld notificaties van:

moet er een zogenoemde SPF (Sender-Framework-Policy) record worden toegoegd aan de DNS instellingen van het desbetreffende domein.

Als je een SPF-record wilt toevoegen

Het aanpassen van DNS-instellingen kan potentieel gevaarlijk zijn als het niet correct wordt gedaan. Een verkeerd geconfigureerde DNS kan leiden tot problemen met de toegankelijkheid van je website, e-mailbezorging of andere netwerkproblemen.
Daarom is het belangrijk om de instructies zorgvuldig te volgen en de wijzigingen te testen voordat je deze opslaat. Het wordt ook aanbevolen om een back-up van je huidige DNS-instellingen te maken voordat je wijzigingen aanbrengt, zodat je deze indien nodig snel kunt terugdraaien.
Het is ook belangrijk om te begrijpen dat DNS-wijzigingen enige tijd kunnen duren voordat ze volledig zijn doorgevoerd en dat het kan variëren per internetprovider of locatie. Hierdoor kan het enkele uren of zelfs dagen duren voordat je wijzigingen zichtbaar zijn voor iedereen.
Als je niet zeker weet hoe je de DNS-instellingen moet aanpassen of als je vragen hebt over de configuratie, raadpleeg dan de documentatie van je hostingprovider of neem contact op met de technische ondersteuning voor hulp.

Algemene instructie:

1. Log in op het DNS-beheer van je domeinhostingaccount.
  2. Zoek de pagina waar je de DNS-instellingen van je domein kunt bewerken.
  3. Zoek het bestaande SPF-record of maak een nieuwe TXT-record aan als er nog geen SPF-record bestaat.
  4. Voeg “include:spf.tring.nu” toe aan het SPF-record. Als er nog geen SPF-record bestaat, voeg dan het volgende record toe:”v=spf1 include:spf.tring.nu ~all”.
    Dit betekent dat het SPF-beleid voor jouw domein wordt opgenomen van het domein “spf.tring.nu” en alle andere servers die niet op de SPF-lijst staan, worden beschouwd als “neutraal” (aangegeven door “~all”).
  5. Sla de wijzigingen op en wacht tot de DNS-wijzigingen zijn doorgevoerd. Dit kan enkele uren tot een dag duren.

Het is belangrijk om te testen of het bijgewerkte SPF-record werkt zoals bedoeld voordat je de wijzigingen opslaat. Dit kan worden gedaan met behulp van SPF-checkers, zoals de SPF Checker van Kitterman, om te controleren of het SPF-beleid correct wordt geïnterpreteerd door e-mailservers.