Hotdesking

Let op: per 04-04-2024 is de functiecode voor hotdesking aangepast van *1 naar *0.

Door middel van hotdesking is het mogelijk om met een ander nummer op een toestel in te loggen. Dit kan bijvoorbeeld worden toegepast wanneer er wordt gebruik gemaakt van flexplekken.

Hoe werkt het?

Er zijn 10 medewerkers en 10 toestellen verspreid over 3 kantoren. Elke medewerker werkt elke dag van de week op een andere locatie. Elke medewerker heeft een eigen intern nummer toegewezen en kan hiermee inloggen op een willekeurig toestel ongeacht welke locatie.

Medewerker A gebruikt intern nummer 200 en toetst dan bij aankomst op de werkplek *0200. Indien van toepassing wordt er nog gevraagd om een PIN-code. Aan het einde van de werkdag toetst ze *0. Als dezelfde medewerker de volgende dag op een ander kantoor aankomt, kan ze haar interne nummer hier ook weer inloggen met *0200 op een beschikbaar toestel en aan het einde van de dag weer uitloggen met *0.

Wanneer er wordt ingelogd met *0[Virtuele extensienummer] wordt er een notificatie gestuurd naar het toestel, het toestel haalt de nieuwe gegevens op en ziet dat er een extensie is ingelogd en laat dit zien in het display.

Als er wordt uitgebeld, wordt het interne of externe afzendnummer van de virtuele extensie meegestuurd. Het toestel is bereikbaar via het nummer van de virtuele extensie en het extensie nummer.

Let op: functietoetsen kunnen niet worden meegenomen en worden niet ingeladen.

Virtuele extensies aanmaken.

Best practice is om 2 extensiereeksen te gebruiken, bijvoorbeeld 1### voor de telefoontoestellen en 2## voor virtuele extensies.

Toestel 1000
Toestel 1001
Toestel 1002

Medewerker A 200
Medewerker B 201
Medewerker C 202

Medewerker A met intern nummer 200 kan inloggen op toestel 1000 maar ook 1001 en 1002 en ook tegelijkertijd.

1. Ga naar Configuratie–>Extensies
  2. Klik op ‘Virtuele Extensie’
  3. Voer de volgende gegevens in:
    Naam: <Verplicht>
    Nummer: <Verplicht>
    Pincode: <Optioneel>
  4. Druk op Opslaan.

Nu is het mogelijk om de virtuele extensie in te loggen op een fysiek toestel.

Gebruik hiervoor *0[Virtuele extensie nummer] om in te loggen en *0 om uit te loggen. Het kan even duren voordat de nieuwe configuratie is geladen.

Toestelondersteuning

De volgende toestellen in combinatie met auto-provisioning ondersteunen hotdesking:
Aastra 6731i
Aastra 6735i
Aastra 6737i
Aastra 6739i
Aastra 6753i
Aastra 6755i
Aastra 6757i
Mitel 6863i
Mitel 6865i
Mitel 6867i
Mitel 6869i
Mitel 6873i
Yealink T19P E2
Yealink T21P
Yealink T23G
Yealink T27G
Yealink T29G
Yealink T31
Yealink T33
Yealink T40G
Yealink T40P
Yealink T41P
Yealink T41S
Yealink T42S
Yealink T42G
Yealink T46G
Yealink T46S
Yealink T48G
Yealink T48S
Yealink T52S
Yealink T53
Yealink T54
Yealink T57