Feestdagen configureren

Het is aangeraden om van te voren te definiƫren wat er dient te gebeuren bij feestdagen. Is het bedrijf dan gesloten en dient er bij een inkomende oproep een speciaal geluidsfragment afgespeeld te worden? Eventueel gevolgd door een inspreek mogelijkheid d.m.v. een voicemailbox?

Door middel van de conditie ‘Kalender’ is het erg eenvoudig om deze data voor te programmeren.

1. Ga naar Configuratie–>Condities
  2. Klik op ‘Nieuwe conditie’
  3. Vul in:
    Naam: Feestdagen
    Type: Kalender
  4. Selecteer de feestdagen in de kalender (in dit voorbeeld 25 en 26 december)
  1. Klik rechts bovenin op ‘Dag’ om bijvoorbeeld halve dagen te selecteren. (in dit voorbeeld 31 december vanaf 12:00 gesloten)
  1. Vul bij ‘Bestemming bij een match’ in wat er dient te gebeuren.
    Laat ‘Bestemming bij GEEN match’ leeg.
    (In onderstaande voorbeeld wordt een geluidsfragment afgespeeld waarna de verbinding automatisch wordt verbroken.

Maar het is net zo goed mogelijk om een inspreekmogelijk aan te bieden:
(maak dan eerst een voicemailbox aan)

1. Klik op Opslaan om de kalender op te slaan.
  2. Koppel de conditie aan het belplan.
    Bijvoorbeeld aan het telefoonnummer:

Of binnen de openingstijden: