Doorschakelen bij storing

Wanneer er een internet of netwerkstoring gaande is, dan kunnen de gesprekken niet worden afgeleverd op de VoIP Telefoontoestellen. In dat geval kan de automatische fallback in werking treden. Dit is een conditie die checkt of bij elke inkomende oproep de toestellen online zijn.

Fallback aanmaken

1. Ga naar Configuratie–>Aangepaste Bestemmingen
  2. Selecteer ‘Doorschakelen naar’
  3. Vul in:
    Naam: Fallback+ Nummer
    Telefoonnummer: Vul het telefoonnummer in waar naar doorgeschakeld dient te worden
    Maximale rinkeltijd: 60 seconden
    CallerID nummer: Orgineel afzendnummer of doorgeschakelde telefoonnummer.
  4. Druk op ‘Opslaan’
  5. Ga naar Configuratie–>Condities
  6. Klik op ‘Nieuwe conditie’
  7. Vul in:
    Naam: Doorschakeling bij storing
    Type: Status van meerdere extensies checken
    Extensions: <Selecteer de kritieke extensies>
    Status: Alle extensies zijn offline
  8. Bestemming bij een match: “Doorschakelen naar Fallback nummer~”

De bestemming bij GEEN match dient leeg gelaten te worden, zodat de inkomende oproepen het belplan op hoger niveau blijft volgen wanneer de toestellen wel online zijn.

1. Koppel de conditie aan het belplan, bijvoorbeeld aan het telefoonnummer of binnen de openingstijden.