Call Pickup

Om een gesprek aan te nemen als het eigen toestel niet rinkelt kan gebruik worden gemaakt van Call Pickup.

Een bedrijf met een aantal medewerkers is bereikbaar via TRiNG. Elke inkomende oproep gaat als eerste 15 seconden rinkelen bij de receptioniste. Daarna bij de overige medewerkers. Bij een inkomende oproep ziet één van de medewerkers dat de receptioniste niet op haar plek zit en hoort het toestel rinkelen. Ze kan nu *8 intoetsen om het gesprek direct aan te nemen zodat de beller niet onnodig hoeft te wachten

De standaard functiecodes voor het aannemen van gesprekken zijn:

*8 Om een willekeurig inkomende oproep aan te nemen
*88[intern nummer]Om een inkomende oproep van een specifieke extensie aan te nemen

Het is mogelijk om Call Pickup te koppelen aan de functietoetsen op een VoIP toestel. Via BLF (lampjes op het toestel) kun je zien of een ander toestel rinkelt. Het desbetreffende lampje knippert als het toestel rinkelt. Je kan nu op de BLF toets drukken om het gesprek naar je toe te halen.

Call pickup instellen op Yealink toestel

Om call pickup in te stellen op een Yealink toestel:

1. Ga naar Configuratie–>Auto-provisioning–>Telefoontoestellen
  2. Klik op het desbetreffende telefoontoestel
  3. Klik onderaan op ‘Autoprovision Values’
  4. Zet de optie ‘Gebruik BLF voor callpickup’ op ‘Aan’.
  5. Resync of herstart het toestel.