WebRTC browserphone (Beta)

De WebRTC browserphone is een telefoontoestel in de browser. Gebruikers kunnen door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord inloggen via TRiNG.nu en komen direct uit op de browserphone. Deze virtuele telefoon is op dit moment een Beta versie, d.w.z. in ontwikkeling. De enorme vraag heeft ons doen besluiten om het alvast beschikbaar te stellen. Functionaliteiten en de werking van deze applicatie zijn aan verandering onderhevig (houdt hier rekening mee bij het gebruik). Aangeraden is om dit bijvoorbeeld naast een fysiek VoIP toestel te gebruiken en niet afhankelijk te zijn. De browserphone is op dit moment een ‘gratis’ functionaliteit. We bieden hier best-effort support op en kunnen geen garanties afgeven in de bereikbaarheid.

Functionaliteiten en beperkingen:

• Bellen en gebeld worden.
  • (On)aangekondigd doorverbinden.
  • Wachtstand
  • Chat.
  • Gegevens worden bewaard in de lokale browsercache, (bij wissen cache is alle inhoud en belhistorie gewist)
  • Wisselgesprek (inkomende oproepen) is niet mogelijk.
  • Status BLF knoppen dienen handmatig toegevoegd worden bijvoorbeeld 100-BedrijfA, (zie onderstaande instructie). Ook deze worden opgeslagen in de lokale browsercache. (bij wissen cache wordt dit ook gewist).
  • Een WebRTC extensie kan niet getwinned worden met een ‘normale’ extensie.
  • Verschillende ringtones zijn niet mogelijk.
  • Er kunnen maximaal 2 WebRTC vensters worden geopend met hetzelfde interne nummer.
  • WebRTC werkt niet op smartphone.
  • Wanneer het toestel niet rinkelt bij een inkomende oproep, vernieuw dan de registratie en test opnieuw. (Test eventueel door te bellen naar de echo test service (*9993)
  • Gebruik bij voorkeur Chrome browser.
  • Apparaat selectie (headset / speaker / microfoon etc.)

WebRTC extensies aanmaken

Volg de onderstaande stappen nauwkeurig om een extensie geschikt te maken voor WebRTC

1. Log in op TRiNG.nu met beheerdersrechten en zet de taal rechtsboven op nederlands.
  2. Ga naar Configuratie->Extensies
  1. Klik op nieuwe extensie (is deze knop niet zichtbaar dan moeten er extra licenties worden toegevoegd aan de telefooncentrale, neem in dat geval contact op met uw TRiNG.nu partner.
  2. Druk op ‘Toon alles’.
  3. Vul een intern nummer + naam in.
  4. Verander de SIP stack naar PJSIP
  5. Scroll naar het kopje Beveiliging en selecteer bij WebRTC ondersteuning en RTP Encryption (SRTP): ‘Ja’

6. Scroll naar het kopje “Web gebruikers” en zet een vinkje bij “Inlogpagina omleiden naar WebRTC client” in
    Let op: erg belangrijk om een veilig wachtwoord te kiezen, kies daarom “Genereren”.
  7. Druk op ‘Opslaan’
  8. Na het opslaan is het mogelijk om in te loggen met de gebruikersnaam + wachtwoord via TRiNG.nu

9. Voeg de extensie eventueel toe aan het belplan, aan een keuzemenu of wachtrij.

Status uitlezen (BLF) van collega’s / andere toestellen

Om te kunnen zien wie er aan het bellen zijn, kan de status van andere toestellen binnen dezelfde telefooncentrale uitgelezen worden. Ook kunnen schakelaars hieraan toegevoegd worden om de stand uit te lezen.

1. Klik op het rood gearceerde icoontje:

2. Vul vervolgens een naam in en vul het extensienummer+tenantcode in bijvoorbeeld:

3. Klik op toevoegen: