Cloudsoftphone audio over mobiele data

Tijdens het bellen met de Cloudsoftphone een haperende verbinding? Een verbinding die plotseling weg valt of slecht verstaanbaar?

In de meeste gevallen is de Wi-Fi verbinding dan niet optimaal, waardoor je tijdens het bellen met de Cloudsoftphone problemen kunt ervaren.

Het advies is om het geluid via de mobiele data verbinding te laten verlopen. Volg de onderstaande instructie voor Android of Apple.

De Cloudsoftphone heeft na het uitvoeren van onderstaande instructie de voorkeur om via het mobiele netwerk te bellen i.p.v. Wi-Fi.

Wanneer op de desbetreffende locatie de Wi-Fi verbinding niet optimaal is, dan is dit een handige instelling ter verbetering van de kwaliteit. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Wanneer er in het gebied onvoldoende mobiele dekking is, kan de instelling weer teruggezet worden naar “Voorkeur voor W-iFi / Prefer Mobile Data” ter verbetering van de kwaliteit.

Android:

1. Open de Softphone app
  2. Klik op het menu icoon en open de instellingen:
  3. Klik op “Instellingen“.

4. Klik op “Netwerk“.
  5. Klik op ‘’Netwerkprioriteiten voor RTP’’. (Deze staat standaard op: “Voorkeur voor Wi-Fi“)
  6. Wijzig dit naar “Voorkeur voor mobiele data“.

Apple

1. Open de Softphone App
  2. Open de instellingen
  3. Klik op “Voorkeuren
  4. Klik op “Network Priorities for RTP”
  5. Klik op “Prefer Mobile Data”