Gigaset N510 IP Pro Mac & Mac-id vinden

Een nieuw basisstation aansluiten op TRiNG is simpel en eenvoudig. Je hebt het mac adres nodig en het mac-id.
Beide zijn te vinden op de verpakkingsdoos en via de web-interface.

LET OP: Ga je een nieuw basisstation aansluiten op TRiNG. Sluit deze dan nog niet aan voor dat je deze hebt geconfigureerd in TRiNG.

Als je kijkt op de doos van de N510 dan zie je een barcode met daaronder het ‘MAC-Address’. Achter het mac adres vind je het mac-id. Deze bestaat uit vier karakters.

Mocht je de doos om één of ander reden niet meer in je bezit hebben dan kun je deze informatie ook via de web-interface opvragen.

Druk op de knop die je aan de voorkant ziet van de N510.

De handsets gaan nu over en in het scherm wordt het ip-adres getoond van het basisstation.

Open de webbrowser en ga naar het ip-adres toe die je net zag op de handset. Login op het basisstation en ga naar het tabblad “Status” zoals hieronder aangegeven in de afbeelding.

Op deze status pagina word het mac adres en het mac-id weergegeven. Deze informatie plaats je in TRiNG zodat de N510 zijn configuratie kan ophalen.

Sluit nu het basisstation aan en zorg dat er een werkende internetconnectie is. Na een minuut of 10 is het basisstation geconfigureerd en kunnen de handsets aangesloten worden.