Zyxel

Om gebruik te maken van TRiNG in combinatie met een Zyxel router zijn er een aantal aanpassingen nodig.
Per type router van Zyxel kan het afwijken van wat er in deze tekst staat.

SIP-ALG uitschakelen

Ga naar Configuratie > Netwerk > ALG en vink “Enable SIP ALG” en “Enable Configure SIP Inactivity Timeout” uit.
Stel “SIP Media Inactivity Timeout” in op minimaal 180 seconden.
Stel “SIP Signaling Inactivity Timeout” in op minimaal 1800 seconden.

Bij SIP Signaling Port staat standaard 5060. Voeg hier de poort 5080 aan toe.

UDP Timer verhogen

Ga naar Configuratie > Firewall en stel “UDP Session Time Out” in op minimaal 180 seconden.

Herstart de router en de VoIP toestellen.