Gigaset N510 Zero-Touch-Provisioning

Zero-Touch-Provisioning betekent dat de telefoon automatisch op afstand wordt voorzien van de juiste configuratie voor de telefooncentrale. Het voordeel hiervan is dat je geen toegang nodig hebt tot het netwerk van de klant of de webinterface van de telefoon. Ook is het mogelijk dat telefoon apparatuur rechtstreeks van de leverancier naar de klant wordt verstuurd. Benodigde gegevens zijn Mac-adres en Mac-ID.

Volg de onderstaande stappen voor het zero-touch provisionen van een Siemens Gigaset N510 Basisstation.

1. Log in op de telefooncentrale van de klant.
  2. Ga naar Auto-provisioning –> Telefoontoestellen
  3. Klik op Nieuw telefoon.
    • Naam: vul een naam of beschrijving in. (Tip: vermeld hier interne nummers)
    • Model: selecteer Siemens Gigaset N510 IP PRO Zero-Touch
      Provisioning
    • Mac Address: voer het Mac-adres in.
    • Geheim: Genereer een geheim.
    • Lijn 1-6: selecteer de extensies.
  4. Druk op opslaan.

5. Klik het toestel aan.
  6. Klik (onderaan) op “Autoprovision Values”.
  7. Vul het MAC ID in:
  8. Druk op Opslaan en het configuratiescherm van het toestel wordt weergeven.
  9. Druk nogmaals op Opslaan om het toestel op te slaan.
  10. Start het N510 basisstation op. De configuratie wordt automatisch ingeladen.

Bedrijfstelefoonboek

Om gebruik te maken van het (centraal) bedrijfstelefoonboek dient deze gekoppeld te worden aan het telefoontoestel.

Wanneer deze nog niet bestaat, kan deze aangemaakt worden bij

“Configuratie–>Meer Configuratie–>Telefoonboeken beheren”.
Klik op Default en hernoem deze naar Telefoonboek.
Zorg dat deze 2 items bevat in de volgorde:

• Naam
  • Telefoon

Om contacten toe te voegen (of te importeren) ga naar “Configuratie–>Meer configuratie–>Telefoonboeken–>Telefoonboeken” en druk op + voor het aanmaken van een nieuw contact.

Via de volgende knop kan het bedrijfstelefoonboek gebruikt worden

FAQ

Worden de handsets automatisch aangemeld?

Nee, de handsets dienen handmatig aangemeld te worden op het basisstation. Wanneer een handset is aangemeld, ontvangt deze automatisch de configuratie van de telefooncentrale.

Hoe kan ik toestelnamen voor de handsets aanpassen?

De namen van de extensies bestaan uit het interne nummer gevolgd door een naam, bijvoorbeeld 200-naam. Gigaset ondersteund in totaal maximaal 10 karakters in het display. Advies is om de naam zo kort mogelijk te houden. Wanneer namen van extensies in de telefooncentrale worden aangepast, wordt dit automatisch in de configuratie voor de N510 klaargezet. Herstart of Resync de N510 om de wijzigingen bij te werken.

Werkt dit ook met een Gigaset repeater 2.0

Ja, een repeater versterkt enkel het DECT signaal, en staat los van de configuratie van een N510 IP PRO.

Auto-Provisioning werkt niet?

Reset het basisstation naar fabrieksinstellingen en werk de firmware bij (minimaal 42.247)

Inloggen N510.

Informeer bij support naar de pincode om in te loggen in de webinterface van de N510. Let op; wijzingen die gemaakt worden, zijn na een reboot of resync weg.

Waar vind ik het MAC-ID?

Het volgende artikel geeft hier meer informatie over: Gigaset N510 IP Pro Mac & Mac-id vinden