Polycom VVX500 Auto-Provisioning

Voor het provisionen van een Polycom VVX500 telefoontoestel kan de volgende instructie worden gevolgd:

1. Maak een nieuwe extensie aan.
  2. Maak een nieuw toestel aan en kies het model Polycom VVX500 en
    • Vul een Naam in.
    • Selecteer het juiste Model/type.
    • Vul het MAC-adres in.
    • Genereer een geheim.
    • Kies de bij stap 1 aangemaakte extensie(s).
    • Koppel eventueel een functietoetsenprofiel.
    • Koppel eventueel een telefoonboek.
  1. Druk op ‘Opslaan’.
  2. Achterhaal het IP adres.
    • door op de homeknop te drukken, navigeer naar instellingen -> status -> netwerk -> TCP/IP-parameters.
    • of via een DHCP server / IP-scanner).
  3. Gebruik de internetbrowser en open de webinterface van het telefoontoestel via het IP adres.
    • Voorbeeld: https://192.168.1.129.
  4. Login met gebruikersnaam ‘admin’ en wachtwoord ‘456′.
  5. Reset het telefoontoestel naar fabrieksinstellingen.
    • Hulpprogramma’s -> Back-up maken en terugzetten -> Algemene instellingen -> Fabrieksinstellingen telefoon herstellen
  6. Herhaal stap 5 en 6.
  7. Navigeer naar Instellingen -> Configuratieserver.
  8. Selecteer Servertype: HTTPS.
  9. Vul bij ‘Serveradres’, de auto provisioning URL in.
  10. Druk op Opslaan.

Het toestel haalt bij het opstarten de configuratie op, het kan even duren voordat deze volledig ingeladen is (ca. 5 minuten)