Mitel / Aastra Auto-Provisioning

Voor het provisionen van een Mitel 68xx telefoontoestel kan de volgende instructie worden gevolgd:

1. Maak een nieuwe extensie aan.
  2. Maak een nieuw toestel aan en kies het model Mitel 6XXX en
    • Vul een Naam in.
    • Selecteer het juiste Model/type.
    • Vul het MAC-adres in.
    • Genereer een geheim.
    • Kies de bij stap 1 aangemaakte extensie(s).
    • Koppel eventueel een functietoetsenprofiel.
    • Koppel eventueel een telefoonboek.
  1. Druk op ‘Opslaan’.
  2. Reset het telefoontoestel naar fabrieksinstellingen.
  3. Herstart het telefoontoestel.
  4. Achterhaal het IP adres.
    • door op het tandwieltje te drukken, en te navigeren naar status.
    • of via een DHCP server / IP-scanner).
  5. Gebruik de internetbrowser en open de webinterface van het telefoontoestel via het IP adres.
  6. Login met gebruikersnaam ‘admin’ en wachtwoord ‘22222′.
  7. Navigeer naar Network (onder het kopje advanced settings)
  8. Zet het vinkje “Validate Certificates” uit en druk onderaan op “Save Settings”
  9. Navigeer naar Configuration Server Settings.
  10. Selecteer Download Protocol: HTTPS.
  11. Vul bij ‘HTTPS Server’, de server in.
  12. Vul bij ‘HTTPS Path’, de rest van de provisioning URL in, zonder begin en eind ‘/’.
    Voorbeeld:
    Https Server: web.tring.nu
    Https Path: pbx/autoprovision/KFJHGURHHUGF
  13. Druk op Save Settings en herstart het telefoontoestel (Reset–>Restart).

Het toestel haalt bij het opstarten de configuratie op, het kan even duren voordat deze volledig ingeladen is (ca. 5 minuten)