Grandstream GXP2130 provisioning

Voor het provisionen van een Grandstream 21xx telefoontoestel kan de volgende instructie worden gevolgd:

1. Maak een nieuwe extensie aan
  2. Maak een nieuw toestel aan en kies het model Grandstream GXP2130
    • Vul een Naam in.
    • Selecteer het juiste Model/type.
    • Vul het MAC adres in.
    • Genereer een geheim.
    • Kies bij stap 1 de aangemaakte extensie(s).
    • Koppel eventueel een telefoonboek.

3. Druk op ‘opslaan’.

4. Zet het toestel naar de fabrieksintellingen.

5. Herstart het toestel.

6. Achterhaal het IP adres.

-Druk de middelste knop van het toestel in, tussen de pijltjestoetsen.

-Ga vervolgens met de pijltjestoetsen naar Status, selecteer Network Status.

-En zoek naar het IPV4 adres.

7. Open vervolgens een internetbrowser en voer het zojuist opgezochte IP adres in de adresbalk.

8. Login met de volgende gegevens ‘admin’, ‘admin’.

9. Het toestel vraagt de eerste keer het wachtwoord te wijzigen, wijzig het wachtwoord maar onthoudt deze goed.

10. Zodra ingelogd ga naar de volgende optie.

11. Vul vervolgens bij ‘Config Server Path’ het volgende in: web.tring.nu/pbx/autoprovision/XXXXXXXXXXX/ deze is te vinden onder ‘Telefoontoestellen’ onder het zojuist aangemaakte toestel.

12. Druk vervolgens op ‘Save and apply’, klik als laatste nogmaals bovenin op reboot.

13. Het toestel zal voor de laatste keer herstarten, daarna staat als alle bovenstaande stappen goed zijn uitgevoerd, de configuratie in het toestel, en zal het toestel online aangeven in TRiNG.