Cloudsoftphone aanmaken

Door middel van een QR code is het mogelijk om een Cloudsoftphone te provisionen. Volg de onderstaande stappen.

1. Maak een nieuwe extensie aan (bijvoorbeeld 200 Cloudsoftphone).
  2. Ga naar Configuratie–>Auto Provisioning–>Telefoontoestellen.
  3. Klik op Nieuwe telefoon.
  4. Vul de onderstaande velden in:
    • Naam: <Nummer> <Naam/omschrijving>
    • Model: Cloudsoftphone
    • Mac Address: Vul een niet bestaand MAC adres in 00:00:00:00:00:00
    • Geheim: Genereer een geheim
    • Lijn 1: Selecteer de softphone extensie
    • Functietoets indeling: Functietoetsen aanmaken & kopppelen
    • Telefoonboeken: Selecteer het bedrijfstelefoonboek
  1. Druk “Opslaan”.
  2. Het toestel provisioning template is aangemaakt. Klik in de beheer kolom op de QR Code:
    De QR code verschijnt:
  3. Start de Cloudsoftphone App en druk op Scan QR. De camera heeft toestemming nodig om de QR te kunnen scannen. Geef toestemming en scan de code.

Als de QR code is ingescand worden alle instellingen geladen en wordt de App gestart. Let op; de eerste keer kan even duren voordat alle instellingen worden geladen