Cisco SPA / PAP2T provisioning

Voor het provisionen van de Linksys/Cisco toestellen kan de volgende instructie worden gevolgd:

1. Maak een nieuwe extensie aan.
  2. Maak een nieuw toestel aan en kies het model en
    • Vul een Naam in.
    • Selecteer het juiste Model/type.
    • Vul het MAC-adres in.
    • Genereer een geheim.
    • Kies de bij stap 1 aangemaakte extensie(s).
  1. Druk op ‘Opslaan’.
  2. Achterhaal het IP adres.
  3. Gebruik de internetbrowser en open de webinterface van het telefoontoestel via het IP adres.
    Voorbeeld: http://192.168.1.129.
  4. Login met gebruikersnaam ‘admin’ en wachtwoord ‘admin′. In de meeste gevallen geen wachtwoord noodzakelijk.
  5. Ga naar het tabblad Voice -> Provisioning -> Profile Rule.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Schermafbeelding-2021-09-29-om-16.24.16.png
  1. Vul bij ‘Profile Rule’, de auto provisioning URL in.
    LET op: Aan de auto provisioning URL moet het mac adres + .xml worden toegevoegd.
    Ook moet dit in http:// formaat.
    Voorbeeld: http://web.tring.nu/pbx/autoprovision/dsfdfewrfrdffdfd/00:00:00:00:00:00.xml
  2. Druk op Opslaan.
  3. Maak de SPA/PAP2T spanningsloos en laat deze opnieuw starten.

Het toestel haalt bij het opstarten de configuratie op, het kan even duren voordat deze volledig ingeladen is (ca. 5 minuten).

Fabrieksinstellingen

1. Sluit een toestel aan op de “Phone 1” poort.
  2. Bel naar “****”.
  3. Toets “73738”, en druk dan op #.
  4. Toets “1” om te bevestigen.

Fabrieksinstellingen SPA941

1. Druk op de setup knop (zie afbeelding) .
  1. Ga naar optie 14 -> FactoryReset.
  2. Druk op select, kies dan ok.

Web interface aanzetten (Alleen voor Cisco SPA3102 en SPA2102).

1. Sluit een toestel aan op de “Phone 1” poort.
  2. Bel naar “****”.
  3. Toets “7932”, en druk dan op #.
  4. Toets “1” om de WAN toegang aan te zetten.
  5. Toets nogmaals “1#” om te bevestigen.
  6. U kunt nu inloggen op de webinterface.