Wachtrijen beheren via API

Wanneer je het beheer van wachtrijen wilt automatiseren en door middel van een koppeling met een extern systeem, zoals met Microsoft Outlook, of een ander planningssyteem welke als centraal aanstuurpunt is ingesteld, is het essentieel om te begrijpen hoe je agents of (mobiele) nummers kunt toevoegen of verwijderen uit de wachtrij. Hier is een gedetailleerde uitleg van hoe je dit kunt doen met behulp van de TRiNG API:

1. Agent nummer toevoegen aan wachtrij

Variabelen:

• $KEY: Een unieke API-sleutel die je ontvangt van je TRiNG leverancier.
  • $TENANT: Een tenantcode dat je ook van je TRiNG leverancier krijgt.
  • $EXT: Het nummer van het toestel of agentnummer.
  • $QUEUENUMBER: Het interne nummer van de wachtrij.

Om een agent aan de wachtrij toe te voegen, gebruik je het volgende GET-verzoek:

https://api.tring.nu/pbx/proxyapi.php?key={KEY}&reqtype=queue&tenant={TENANT}&number={QUEUENUMBER}&extension={EXT}&action=add

Vervang de placeholders in de URL met je daadwerkelijke $KEY, $TENANT, $EXT, en $QUEUENUMBER waarden.

2. 06 Nummer (Aangepaste Bestemming) toevoegen aan wachtrij

Soms wil je misschien een mobiel nummer of een ander soort nummer toevoegen aan de wachtrij als een aangepaste bestemming. Voeg als eerste een aangepaste bestemming toe met het desbetreffende nummer. Daarna is de procedure vergelijkbaar met het toevoegen van een agent, maar je gebruikt dan:

https://api.tring.nu/pbx/proxyapi.php?key={KEY}&reqtype=queue&tenant={TENANT}&number={QUEUENUMBER}&extension={EXT}&action=add&type=CU

3. 06 Nummer (Aangepaste Bestemming) of agent verwijderen uit wachtrij

Om een nummer uit de wachtrij te verwijderen, gebruik je weer een GET-verzoek, maar met de actie del:

https://api.tring.nu/pbx/proxyapi.php?key={KEY}&reqtype=queue&tenant={TENANT}&number={QUEUENUMBER}&extension={EXT}&action=del

4. Alle agenten uit wachtrij halen

Om de wachtrij te legen en alle agenten eruit te halen, gebruik je het volgende verzoek:

https://api.tring.nu/pbx/proxyapi.php?key={KEY}&reqtype=queue&tenant={TENANT}&number={QUEUENUMBER}&action=clean

5. Alle agenten van een bepaalde wachtrij tonen

https://api.tring.nu/pbx/proxyapi.php?key={KEY}&reqtype=queue&tenant={TENANT}&number={QUEUENUMBER}&action=list

6. Alle wachtrijen tonen waar een agent / toestel lid van is:

Om alle wachtrijen te tonen waar een agent lid van is, heb je het extensienummer nodig als input:

https://api.tring.nu/pbx/proxyapi.php?key={KEY}&reqtype=AGENT&action=listqueues&tenant={TENANT}&format=json&extension={EXT}